Hoe locatiedeling voor kinderen werkt

Gezinnetjes maken steeds meer gebruik van smartphones. Het is dan ook belangrijk dat kinderen veilig kunnen gebruikmaken van technologie. Met de nieuwe locatiedelingsapp Familio voor iOS en Android, kunnen ouders gemakkelijk de locatie van hun kinderen bijhouden, zodat ze altijd weten waar hun kinderen zijn.

Familio biedt ouders de mogelijkheid om de locatie van hun kinderen te delen met hen, zonder dat ze een apart toestel hoeven te kopen of instellen. Met een eenvoudige registratie kunnen ouders een account aanmaken en hun kinderen toevoegen. Vanaf daar kunnen ze hun locatie volgen door de app te openen of door een sms-bericht naar het nummer van hun kind te sturen.

De app is volledig beveiligd en gebruikt verschillende technologie├źn om ervoor te zorgen dat de informatie van de gebruikers veilig wordt verzonden. Bovendien biedt Familio ouders extra opties zoals het beperken van de locatiedeling naar bepaalde contactpersonen of het instellen van geofences die meldingen sturen als hun kind binnen of buiten een bepaalde locatie komt.

Het is belangrijk dat ouders toezicht houden op de online activiteiten van hun kinderen. Met Familio kunnen ouders volledige controle houden over de locatiebewegingen van hun kinderen, waardoor ze er gerust op kunnen zijn dat ze altijd weten waar hun kinderen zijn.