Your playground information

Den lille småbørnslegeplads bag Nikolaj Kirke ligger på en af byens smukkeste pladser omgivet af høje træer og gamle, velbevarede huse. Legepladsen ligger få meter fra Strøget og er et velkomment pausested på byturen eller efter et besøg i Kunsthallen Nikolaj, der er indrettet i den tidligere kirke på pladsen.

Legepladsen på Nikolaj Plads er formgivet af kunstergruppen "Randi & Katrine" i 2010. De to kunstnere Randi Jørgensen og Katrine Malinowsky har rejst en lille, stiliseret skov bag kirken med masser af legemuligheder oppe i "trækronerne" for de mindste:

  • trækroner med huler, hvor man kan titte ud til mor eller far
  • kravlerør og hængebro, der forbinder kronerne
  • rutsjebane og edderkoppenet fra træernes top
  • t-formet træ med babygynge og almindelig gynge, der svinger fra grenene under opsyn af en venlig kirkeugle
  • træstubbe til at balancere på
  • små stendyr til at kravle og ride på

Legepladsen er tidligere kendt som "påfuglelegepladsen" på grund af en populær påfuglerutsjebane i træ, der stod på legepladsen indtil 2010. Påfuglerutsjebanen var lavet af kunstneren Gunnar Westmann i 1970'erne og måtte tages ned pga. slid og ælde efter at have lagt fjer til hundredetusindvis af rutsjeture og taget imod næste 40 års sol, regn og rusk henover pladsen.

I gamle dage lå der slagterboder hele vejen rundt om kirken, også dér, hvor legepladsen ligger i dag. Nabobygningen Nikolaj Kirke har ikke været anvendt som kirke siden de store bybrande i 1790'erne. Siden har kirkebygningen lagt vægge til noget så forskelligt som hovedbibliotek, brandstation og orlogsmuseum.

Silas B. Johansen a few seconds ago
Legepladsen på Nikolaj Plads
Nikolaj Plads
1067 København
Denmark
Does something on this page look wrong or out-of-date? Let us know.