Vardemuseerne

Vardemuseerne er hele ni forskellige udstillingssteder. Her finder du masser af oplevelser og aktiviteter imellem hav og hede. Fra rav til redningsstationer. Fra bunkers til flygtninge-historie. Fra Verdens første andelsmejeri til Danmarks første fantasy-kunstner.

Vardemuseerne har ansvaret for arkæologi samt formidling og indsamling af historisk viden om landskab, natur og kultur i Danmarks vestligste egn, Varde Kommune. Formidlingen foregår i landskabet, ved foredrag og events, på skrift og selvfølgelig på de syv museer, der ligger fordelt i hele kommunen.

Vardemuseerne er en selvejende, statsanerkendt institution. Museet drives af en bestyrelse, der er udpeget af byrådet og museumsforeningerne.

Vardemuseerne er vært for fire aktive medlemsforeninger med i alt næsten 1000 medlemmer.

Vardemuseerne har en velrenommeret og aktiv skoletjeneste, der både har obligatorisk undervisning for kommunens institutioner og skoler, men også åbne tilbud for lejrskoler, friskoler og institutioner udenfor kommunen.

Vardemuseernes arkæologiske afdeling drives i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Museum under navnet Arkæologi Vestjylland (ArkVest).

NaturKulturVarde er gennem fusion blevet en del af Vardemuseerne pr. januar 2017. Herved ændrede institutionen også navn fra det tidligere Museet for Varde By og Omegn.

Contact
Get in contact with us.
Address
Lundvej 4, 6800 Varde, Denmark

A few photos of the atmosphere

Follow Us